Crenw Blog

Bilgi Edinmenin Kolay Yolu

Birçok konuyla ilgili bilgiye ulaşabileceğiniz blogumuza hoş geldiniz.

GIF Nedir ve Eğlenceli GIF’ler Nasıl Oluşturulur?

Graphics Interchange Format kavramının baş harflerinden oluşan GIF, dosyalama biçimlerinden birisi olmaktadır. Steve Wilhite tarafından yönetilen bir forum sisteminin sağlayıcısı olan CompuServe ekibi tarafından 15 Haziran 1987 tarihinde geliştirilmi..

Devamını Oku 20/03/2023

Dropbox Nedir ve Ne İşe Yarar?

Hızla gelişen teknoloji insanların bilgisayarlara olan tutkusunu her geçen gün daha fazla artırmaktadır. Tüm işlemlerin hızlı ve pratik bir şekilde yapılması için birçok programın bulunması hayatın daha kolay olmasını sağlamaktadır. Bu programlardan ..

Devamını Oku 26/02/2023

Ransomware Nedir?

Hem bilgisayarlar hem de bilgisayar kullanıcıları için tehlike yaratan fidye yazılımı diğer tehlikeli yazılımlardan daha özel yapan özelliği isminde gizlidir. Fidye yazılımları bilgisayarların kilitlenmesine neden olmaktadır. Bilg..

Devamını Oku 12/02/2023

Gzip Sıkıştırması Nedir?

Her geçen gün internet hızının yükselmesine rağmen bant genişliğinin aynı oranda genişlememesi internet kullanıcıları için çeşitli problemlere sebep olmaktadır. Bu nokta da internet siteleri dosya sıkıştırma programları ile daha verimli hale get..

Devamını Oku 25/01/2023

IIS Nedir ve Nasıl Kurulur?

Microsoft şirketi tarafından geliştirilmiş olan ISS, Internet Information Services’ın kısaltması olmaktadır. Tüm Windows sistemlerinde yer alan ISS kurulu olarak gelmemektedir. Ancak Windows Server işletim sistemi kullanan kişilerde  kurulu olar..

Devamını Oku 24/12/2022

e-SIM Nedir?

Son birkaç yıldır gittikçe yaygınlaşmaya başlayan e-SIM kullanımı Apple’ın ürünlerinde ilk olarak kullanılmaya başlanan e-SIM cihaz üreticilerine ve şebekelere çeşitli avantajlar sunmaktadır. Diğer bir yandan yapılan son geliştirmeler ile kullan..

Devamını Oku 07/12/2022

W3C Nedir, Standartları Nelerdir?

1994 yılında Massachusetts Teknoloji Endüstrisi MIT ve CERN bünyesinde kurulmuştur. MTE’nin kurucusu ise İngiliz kökenli mühendis ve bilgisayar bilimleri olan Timothy John Berners Lee olmaktadır. Timothy John Berners Lee HTML işaret dilini geliştiren..

Devamını Oku 20/11/2022

Landing Page Neden Önemli?

Dünya üzerindeki her marka hedef kitlesi ile temas kurarak onların müşterileri olması için çaba harcar. Bu isteğin bir anda ve kendiliğinden gerçekleşmesi mümkün olmamakla birlikte hedef kitlenin müşteriye dönüştürülmesi zorlu bir süreç olduğu için b..

Devamını Oku 31/10/2022

Google Drive Nedir?

Hayatımızda önemli bir yeri olan Google bu mevkisini şüphesiz ki hayatımızı kolaylaştırmak için sunmuş olduğu ürünlere borçlu olmaktadır. Bu hizmetlerinden birisi de Google Drive olmaktadır. İlk olarak 2012 yılında hayatımıza giren Google Drive, o gü..

Devamını Oku 10/10/2022

Arduino Nedir ve Ne İşe Yarar?

Donanım ile ilgisi bulunan herkes Arduino projesi ve etkisini duymuştur ancak bu konuda bilgi sahibi olan ve neler yapılabileceğini bilen kişi sayısı az olmaktadır. Arduino Nedir?Elektronik projeleri oluşturmak için kullanılan açık kaynaklı bir ..

Devamını Oku 17/09/2022
Yukarı