Güvenli giriş katmanı denilen SSL, genellikle internet alışveriş sitelerinde karşılaşılan bir algoritmadır. SSL(Secure Socket Layer), kişisel güvenlik ve gizlilik sağlayabilme özelliğiyle network üzerinden yapılan bilgi transferini güvenli(şifrelenmiş) bir şekilde işlemci ve sunucu arasında sağlamaktadır.

 Güvenli giriş katmanı SSL protokole bağlı çalışmaktadır. Bu protokol server ve tarayıcılar(Browser) tarafından desteklenmektedir. Kullanıcılar karşılıklı güvende bulundukları rahatlığıyla işlerini yürütebilmektedir.


 Güvenlik Anahtarı Nedir?

 SSL çalışma yöntemi, Public-Key/Private Key anahtarlarına bağlıdır. Güvenli veri akışı sağlamaya destek olan bu anahtarlardan Public-Key bağlantı kurulacak sisteme gönderilirken, Private Key sunucuda kalmaktadır. Dijital ortamlarda kodlanan bu anahtarların kilitlemiş olduğu veriler sadece diğer anahtar tarafından çözülebilmektedir. Bu kusursuz yazılımlar güvenle kullanılmaktadır.

 Karşı taraftan iletişim kurmak isteyen kişinin size Public Key aracılığıyla ileti gönderirken, arada erişim sağlayıp çözmeye çalışılsa dahi Private Key sizde bulunduğundan mümkün olmayacaktır. SSL güvenlik sistemi, güvenli veri akışı sağlanabilmesi, ticari faaliyetlerin yürütülebilmesi için çok büyük önem arz etmektedir. 


 SSL Protokolü ne İşe Yarar?

 Bütün ticari faaliyetlerin yürütüldüğü, önemli bilgi akışının devam ettiği teknoloji ortamında güvenlik protokollerinin de önemi artmaktadır. SSL protokolü sayesinde,  bilgilerinizin maksimum güvenle korunacağından emin olabilirsiniz. Public Key ve Private Key anahtarlarınız sayesinde SSL protokolü size;

- Bilginin güvenli ve gizli kalmasını sağlar,

- Bilgi alıcı verici arasında koşulsuz güvenlik sağlar,

- İletişimde bulunan uçlarına kimlik bilgilerini doğrular,

- Dosyalama güvenliği sağlar,

- İletilerin tarih ve zamanlama kayıtları tutar,

- Alıcı verici bilgileri doğrulanabilmekte ve korunmaktadır.


 HTTP Ne Demektir?

 Bir iletişim protokolü olan http, 1990 yılından bu yana kullanımda bulunmaktadır. Açılımı Hyper Text Transfer Protokol demektir. Bu da Metin transfer protokolü anlamı taşımaktadır. Ağ üzerinde web sayfalarının görülebilmesini sağlamaktadır. HTTP transfer sırasında güvenli sunucularla desteklenmektedir. 

 Güvenlik, deyince ilk akla gelen, internet sitelerinin düzeninin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesidir.  İnternet sitesi içinde kişilerin endişe duymadan güvenle kullanabileceğine inanması gerekmektedir. Dijital ortamlarda da hızla genişleyen iletişim ağlarının güvenliği beklenmektedir. Bu konuda websiteniz üzerindeki trafiğin güvenli bir şekilde aktarılması için HTTP yerine HTTPS önerilmektedir. 

 İster kişisel veri güvenliği ister ticari güvenliğiniz olsun Crenw üzerinden iletişim kurarak website güvenliği konusunda en kısa sürede destek alabilirsiniz.