Çağ teknoloji çağı ve teknolojiye ayak uydurmak gerekmektedir. Bilgisayar ve sistemleri ise bu teknolojilerin en önemli parçasıdır. Bunun içinde bazı sistemler hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Server sunucu olarak adlandırılır. Bilgisayar ağlarında, farklı ağların ulaşabileceği, kullanabileceği, kaynakları bünyesinde barındıran sistemdir.  Sunucu, sunduğu servise göre isimlendirilir. Web sitesi yayınlanması durumunda, web sunucu veya veri tabanı sunucu olarak isimlendirilir.

 Sunucu performans açısından, masaüstü bilgisayarlardan daha hızlıdır ve depolama alanı geniştir. Çünkü aynı anda çok sayıda kullanıcıdan gelen taleplere yanıt verir. Sunucular genellikle uzun soluklu ve güçlü çalışmaya göre oluşturulur. Bilgisayarda bir belge oluşturulduğunda, o belgeyi saklamak amacıyla dosya bilgisayar diskine kayıt edilir.


 Server Ne İşe Yarar?

 İnternet ortamında, web sayfaları kişisel bilgisayarda korunamaz. Bu durumda  koruma amaçlı daha güçlü bir sisteme ihtiyaç vardır. Bu sistem 7/24 hizmet verebilmeli ve yoğunluktan dolayı hizmet aksamamalıdır. Bu bilgisayar sistemlerin adı da sunucu olarak belirtilir. İşleyişi kolaylaştıran ve internet kullanıcıları için önemli olan bir sistemdir.

 Hosting ise web sitesini yayınlama hizmetini veren bir sistemdir. Şahıs veya firmalara ait web sitelerinin, aralıksız hizmet vermesini sağlar. Sağlam bir donanım ve yazılımsal alt yapı ile oluşturulan bir web yayınlama sistemidir. Burada bir işleyiş sistemi vardır. Web sayfaları hazırlanır ve kontrol paneli aracılığıyla web sunucularına yüklenir. Sonra domain atamaları yapılır ve artık yayına hazırdır.


 Hosting Hizmeti Alınması

 Bir nevi hizmetin belli bir alanda korunmasıdır. Bu sistem sayesinde web sitenize, nerede olursanız olun, istediğiniz zaman erişebilirsiniz.  Hizmet, ürün veya bilgi amaçlı bir site oluşturduğunuz takdirde yapmanız gereken işlemler vardır. Sitenizin internette yayınlanabilmesi için ve kullanıcıların ulaşabilmesi adına web hosting hizmeti almanız gerekir.

 Kişisel bir blog açmaya karar verebilir veya ürün satmak amacında olabilirsiniz. Tüm bunlardan farklı olarak, hizmet sunan bir firmanız olabilir. Hepsinde sistem aynıdır. Hosting hizmeti almadan, sitenin işleyişi başlamayacaktır. Alınan hizmetin pek çok artısı vardır. Kullanıcılar çok yavaş açılan sayfalardan hiç hoşlanmazlar. Uzun süre beklemeye kimsenin tahammülü yoktur.  Bu hizmet ile birlikte sayfalar daha hızlı olacaktır.


 Hosting Hizmet Çeşitleri

 Çok fazla emekle açılan bu siteler, düzgün bir hizmet olmazsa saldırılara açık olacaktır. Bu da emeklerinizin boşa gitmesi anlamına gelebilir. Her yerden ve her zaman ulaşabilir olmak büyük bir avantajdır. Kaliteli ve güvenilir veri merkezleri tarafında hizmet alınması, veri kayıplarını önler. Hosting hizmeti belirlerken, web sitesinin kullanım amacı dikkate alınmalıdır.

 Kullanıcının ihtiyacına göre, hizmet çeşitlenmektedir. Blog sahibinin kullanacağı hosting ile e- ticaret sitesi sahibinin kullanacağı hosting hizmeti farklıdır.  Bilinen bir sistem olan wordpress ile sayfa inşa edildiyse wordpress hosting hizmeti almak daha uygundur. Hosting çeşitlerinden biri de wordpress hosting olabilir. Bulut sunucu, sanal sunucu gibi farklı hosting çeşitleri de bulunur.