Her bir alan adının kaydı sırasında alan adı sahibi, mali ve teknik yetkilinin tescili için oluşturulan ve alan adının ana kayıt kuruluşuna iletildiği kişi veya şirket adı, telefon, posta ve e-posta bilgilerini içeren bölümüne domain whois bilgisi denir.

 Whois gizliliği domainin verilerini gizleyen ve üçüncü şahıslar tarafından öğrenilmesini engelleyen bir domain hizmetidir. Alan adınızın sahiplik bilgilerinin çeşitli nedenlerle gizlenmesini isteyebilirsiniz; alan adı yatırımlarınızın gizliliğini sağlamak, çevrimiçi kimliğinizi korumak, istenmeyen e-postalardan kaçınmak bu nedenlerden bazıları olabilir.

 Alan adı whois sorgulama modülü ile alan adının gerçek sahibini, mali ve teknik yetkilisini, kayıt işlemini gerçekleştiren aracı alan kayıt şirketi, alan adının kayıt tarihini ve bitiş tarihini, DNS bilgilerini öğrenebilirsiniz. Whois, internet üzerindeki adreslerin ve IP adreslerinin sahipleri hakkında bilgi alınmasını sağlayan bir hizmettir. Arama yapanlar, alan adı sahibi olan kişi hakkında bilgi alır. Alan adına bağlı olarak, saklanan bilgilere erişmek için ilgili whois sunucusunu bilmek gerekir. Teknik ayrıntılarla uğraşmak istemiyorsanız, web tabanlı alan aramaları için çok sayıda sağlayıcı aracılığıyla da sorgulamaya başlayabilirsiniz. IP adresleri için internet kayıt defteri ve whois hizmetinin farklı versiyonları kullanılmaktadır. Whois sorgusu aracılığıyla okunabilen bilgiler de temelde farklıdır. Her kayıt defteri, bilgileri yönetmek için biraz farklı kurallara sahiptir.

 Whois, bir etki alanı veya IP adresi hakkında bilgi almak için çok kullanışlı bir araçtır. Bununla birlikte, herkese açık tüm bilgilerde olduğu gibi, whois bilgileri de ne yazık ki dürüst olmayan amaçlarla kötüye kullanılmaktadır. Veriler çevrimiçi olarak mevcut olduğundan, otomatik olarak taranır ve daha sonra bu bilgiler farklı amaçlar için kullanılabilir. Gizlilik koruması ile alan adınızın whois sahibi verilerini gizleyebilirsiniz. Sonuç olarak, alan adınızı sorgularken artık kişisel bilgilerinizi göremezler. Gizlilik koruması anonim kalmanıza yardımcı olur, istenmeyen postalar en aza indirilir ve verileriniz kötüye kullanımdan korunur.

 Whois gizliliği, ile alan kaydı tarafından bilgileriniz tamamen güvende olacaktır. Bu, üçüncü tarafların kişisel verilerinize erişimi olmadığı anlamına gelir. Hizmetin kullanıcılar için herhangi bir dezavantajı yoktur. Kişisel verileriniz en iyi şekilde korunur.  Bunun dışında alan adı kaybı koruması ile alan adınızı yenileme ücreti zamanında ödenmese bile alan adınızın mülkiyetinde kalırsınız. Kayıp koruması olmadan eğer ki yenileme zamanını kaçırırsanız ciddi şekilde zarar görebilir, alan adınızı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu koruma sayesinde aşağıdaki özelliklere sahip olabilirsiniz:

• Alan adınızın ücreti zamanında ödenmezse de alan adınız yenilenecektir

• Alan adınızın süresi dolsa bile web siteniz her zamanki gibi çalışmaya devam edecektir

• Alan adınız aktif olacağı için e-posta trafiği kesintiye uğramaz

• Alan adınızı sizden başka kimse alayacaktır

 Yeni alan adınızı veya yeni aktarılan alan adınızı ayarlarken "Genel Kayıt" seçeneğini seçtiyseniz, kişisel bilgileriniz whois'de mevcut olacaktır. Ancak, Crenw otomatik olarak alternatif bir e-posta adresi ve ICANN dışında sizinle iletişim kurmaya çalışan herkesi özel bir çevrimiçi ortama yönlendirecek e-posta adresi listeler, istenmeyen postaların alınmasına karşı korumayı garanti eder. Özel bir kayıt satın almadığınız sürece, kimliğiniz ve iletişim bilgileriniz herkese açık olarak kalacaktır. Bu gizlilik sizi şunlardan korur:

• Kimlik Hırsızlığı

 Bankacılık bilgilerinizi, adresinizi veya telefon numaranızı koruduğunuz gibi, kişisel bilgilerinizi gizli tutmanız da aynı derecede önemlidir. Whois gizliliği, bilgilerinizi çalmayı veya alan adınıza zarar vermeyi amaçlayan kötü niyetli saldırılardan kendinizi korumanıza yardımcı olur. 

• İstenmeyen Teklifler

 Özel bilgileriniz whois'de görüntülenebiliyorsa, tele pazarlamacılar, spam gönderenler ve diğer dolandırıcılar da bu bilgileri görebilir fakat whois gizliliği kişisel bilgilerinizi güvene alarak tüm bunları engellemektedir.

• Alan Adı Güvenliği

 Whois gizliliği, alan adınızı satın almak isteyenlerden ve sizi sürekli çeşitli tekliflerle rahatsız edenlerden kendinizi korumanıza yardımcı olur. 

 Whois bilgileriniz gizli olmadığında bazı whois sorgulama siteleri bilgilerinizi kaydedebilir ve listeleyebilir. Whois sorgulama siteleri tarafından kaydedilen bilgiler Google tarafından indekslendiğinde bilgileriniz Google arama sonuçlarında görüntülenecektir. Whois gizleme hizmetlerini kullanarak risklerden korunacaksınız.