Günümüzde internet önemli bir mecra haline gelmiştir. Aklımıza gelen veya gelmeyen birçok işimizi internet üzerinden hallediyoruz. İnternetin bu kadar yaygınlaşması ve her alana el uzatması konusunu ele alırsak internette yeni yeni çalışma alanlarının ortaya çıkması da kaçınılmaz oluyor. Kısaca internetten çözüme kavuşturulan birçok problem bulunmaktadır. Kelime anlamı olarak ön sipariş anlamına gelen backorder, Domain sektöründe yeni bir iş alanı oluşturmuştur.


 Backorder Nedir?

 Öncelikle backorder nedir sorusu sorulduğunda: İnternet üzerinde kullanmak istediğiniz web sitesinin ismini daha önceden alınmış olması durumunda, sitenin kullanım süresi dolduğu taktirde o domaine sahip olmanızı sağlayan bir sistemdir. Kullanmak istediğiniz alan adı sizin için çok önemliyse ve bu alan adı başkaları tarafından kullanılıyorsa çalıştığınız ön sipariş firması sizin için o ismi takip edebilir ve mümkün olduğu taktirde sizin için o ismi rezerve edebilirler. Yalnız bu firmalar ile ilgili bilmeniz gereken şeylerden biri ise belirli bir ücret karşılığında bu işi yaptıklarıdır. Bilinmesi gereken bir başka nokta ise domain için ne kadar çok talep ve başvuru varsa fiyat doğru orantılı olarak artacaktır.


 Backorder Hizmeti Sunan Firmalar

 1) Pool

 İnternette ki en iyi firmalardan biri olan pool sizden bu işlem için 80 dolar civarı bir para istemektedir. Bu sitede domainler 3 günlük bir açık arttırmada en çok fiyatı veren kişiye satılır. Bu firma ile ilgili bilinmesi gerekilen diğer konu ise çok geniş bir alan adı yelpazesine sahip olmasıdır.


 2) Godaddy

 Godaddy domain adresi için ilk başvuru yapan kişiye öncelik tanıyan bir firmadır. Yani istenilen alan adını ilk başvuru yapana veriyor. Ayrıca her bir işlem karşılığında 18.95 dolar talep ediyor. Bu firmaya aylık olarak üye olmak mümkün. Aylık üyelik fiyatları ise 30 dolar.


 3) Snapnames

 Bu hizmet sektöründe hizmet veren firmaların en iyileri arasında yer alır. Kullanıcılar açık arttırma yolu ile domain satma ve alma işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Firma sizden eğer işleminiz başarıyla gerçekleştiyse 69 dolar bir ücret talep ediyor fakat işleminiz başarısız olursa şirket herhangi bir ücret talep etmiyor.


 4) Dynadot

 Bu sitede bir sene içerisinde herhangi bir işlem gerçekleştirdiyseniz veya belirli oranda bir para yüklemesi yaptıysanız sistem üzerinden bir domain için başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca bu firma .org uzantılı sitelerde oldukça başarılı.


5) Hexonet

 Bu firma genellikle adını uzantılı domainlerle ön plana çıkarmıştır. Sizden ön ödeme olarak 60 dolar kadar bir ücret talep etmektedirler. İşleminiz başarılı olmazsa bu siteden para iadesi alabiliyorsunuz.