Her kullanıcı, web sitesi veya farklı çalışmaları için bir alan adını kullanmak ister. Çoğu zaman istediğiniz alan adının başka bir kullanıcı tarafından alınmış olması durumu ortaya çıkmaktadır. Ya da bazı zamanlarda diğer kullanıcılar alan adınızı satın almak isteyebilir. Bu gibi durumlarda, alan değeri belirleme araçlarından yararlanmak isteyebilirsiniz. Domainler için güncel değerleri belirlemek, yeni domainler eklemek ve düşük değerli domainlerden kurtulmak istiyorsanız alan adı değerini ölçen araçlar sizin için faydalı olacaktır. Bu araçlar, alan adlarınızı satışa çıkarmak istediğinizde sizin için en karlı ve ideal yeniden satış değerini belirlemenize yardımcı olacaktır.


 Yatırım İçin Domain Alma Stratejisi

 Alan adları, yani domain isimleri, günümüz dijital dünyasında iyi bir yatırım aracı olarak kabul edilmektedir. Oldukça uygun fiyatlarla alabileceğiniz alan adları, zaman içerisinde yüksek fiyatlara satabileceğiniz bir yatırım aracına dönüşebilir. Özellikle, alan adı değeri ölçüm araçları, ortalama bir taban fiyat belirlemenize ve alan adlarının piyasa değerini izlemenize olanak tanır. Böylelikle alan adı alım satım sürecinde iyi yatırım seçenekleri elde edebilirsiniz.


 Uzantılar ve Domain Popülerliği İlişkisi

 Dünyada en çok tercih edilen alan adı uzantısı bilindiği gibi .com uzantılarıdır. Daha sonra .org ve .net uzantıları gelmektedir. Alan adında kullanılan kelime sayısı arttıkça tercih oranı da aynı doğrultuda azalmaktadır. Tek kelimelik alan adları daha yüksek fiyatlarla alıcı bulabilir. Alan adı için ayırıcılar olarak sayılar, harfler ve çizgiler kullanılabilir. Alan adı satışları söz konusu olduğunda, kullanıcılar sayı ve ayırıcı kullanmayan alan adlarına odaklanmayı tercih ediyor. Kaliteli, özgün içeriğe ve yüksek ziyaretçi yüzdesine sahip olanların değeri de muadillerine göre daha yüksektir. Bu sebeple ziyaretçi trafiği yüksek seçenekleri yatırım aracı olarak kullanmak mantıklı olacaktır.


 Bir Alan Adı Ne Kadar Eski Olursa, O Kadar Değerli Hale Gelir

 Bir alan adının kayıt tarihi ne kadar eski ise, o kadar değerli hale gelir. Yaklaşık 15-20 yıldır sahip olduğunuz bir alan adı, yeni kayıtlı alan adlarından daha yüksek fiyatlar uygulayabilir. Bir alan adının, alan değerini belirleyen diğer faktörlerin yanı sıra popüler kelimeleri de içermesi önemlidir. İnternet kullanıcılarının arama motorlarında sıklıkla aradıkları kelimelerden oluşan alan adları, diğer alan adlarına göre çok daha yüksek fiyatlarla satılabilmektedir.


 Domain Değeri Belirleme Araçları Kullanılabilir

  Domain değeri birçok alan değerleme aracı kullanılarak kontrol edilebilir. Bu araçlar, alanın algoritma değerine göre, değerini tahmin etmenize yardımcı olur. Domain adresinin yılı, kelimelerin değeri ve uzunluğu, kelime sayısı gibi bazı faktörler bu konuda dikkate alınır. Tüm bu faktörler değerlendirilir ve domain değeri ortaya çıkar. Bu araçlar yalnızca algoritmik faktörleri değerlendirir. Bu sistemler, alan adınızın gerçek değerini her zaman belirleyemeyebilir. Domain adresinin değeri, ölçüm araçlarının gösterdiğinden daha fazla veya daha az olabilir. Ancak alan adı satın alırken emin değilseniz bu ölçüm araçlarından yardım alabilirsiniz. Bu şekilde, satın almak istediğiniz alan adlarının piyasa değerini öğrenmek mümkündür.