Kanadalı olan jbmc yazılım geliştiricilerinden basit olan işlevleri yerine getiren ve oldukça kendini popüler hale bırakan directadmin adındaki birtakım kontrol panelidir. Destekleyici işletim sistemi içerisindeki linux ve gnu freebsd gibi geniş bilgi ağına sahip olan panel diğer panellere göre oldukça farklı ve daha destekleyici niteliktedir.


 Directadmin Yönetim Paneli

 Directadmin yönetim panelinin özelliklerine bakacak olursak, bir tür kontrol paneli özelliğini taşıyan sistemde net olan navigasyon sisteminin kolay işlevleri ve fazla sayıda menü içermeyen anlaşılabilirtasarımı, sistem gereksinimlerinin düşük olarak seyrettiği yüksek hız ve kalite içerdiği erişim sistemindeki seviyesinin çok seviyede olması ve ileri düzeydeki kullanıcılarını düşünerek hedefini yüksek ve kalite bazında tutarak geniş çaplara yaygınlık götürmeyi amaçlamaktadır.


 Ne İşe Yaramaktadır?

 Directadmin erişim seviyesinde kullanıcı ve satıcı olarak hesap oluşturma dns yönetimi gibi kullanılır. İp adreslerindeki yapılan oluşturma sistem bilgilerinde, kaynak kullanımları istatistik görüntülemelerinde ve yapılan hizmet etkinliklerinde olan güncellemeleri gerçekleştirerek hesap oluşturmada ayrıcalık sağlamaktadır. Kontrol paneli ile beraber çalışan yazılım listelerinde perl, bind, mysql, apache gibi kişiye özel olarak scriptler oluşturulabilir.


 Directadmin Ve Diğer Paneller Arasındaki Farklar

 Directadmin hesap istatistiklerinin görüntülenmesinde, sunucu olarak kaynak kullanımında webalizer sitelerinde işletilen veriler hakkında mevcut olan sistemle ilgilidir. Erişim hata günlükleri olabilmektedir.

 Diğer panellerden daha çok panel yetenekli biçimdedir. Daha az kaynak tüketimi gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda da diğer panellere bakıldığı zaman güvenli ve kontrollü çalışan hosting olarak yönetim paneli özelliklidir. Kullanıcı dostu olan directadmin kendi etki alanında dns kayıtlarını düzenlemektedir. Sadece bir adet kullanıcı ssl sertifikası yükleyebilmektedir. Kendine has özellikleri ile gayet uygun dosya yöneticisine sahip olmaktadır.

 Alt alanlarının çalışma sistemi www. ile başlayarak ön eki ile devam etmektedir. Bir alanda mx kaydı ile baş gösteren başka bir sunucudan yönlendirilme yapıldığında yerel olan sunucuda gönderme yapılan ve alan adı olarak postaya doğru biçimde gönderilen sistem mevcudu vardır. Yerel olarak gönderilmez sadece başka bir sunuya gönderim sağlanmaktadır. Hatalardan kaynaklanan özel kurtarma sistemi mevcuttur. Hizmet kilitlenmesi yaşandığında tekrardan hizmeti kaldığı yerden sorunsuz olarak çalıştırma fırsatı sunmaktadır. Bu sayede aksama süreleri önlenir ve bir sorun teşkil etmez.