Font Awesome gibi simgeler, öğelerin hoş bir şekilde vurgulanmasını sağlar. Okumayı daha kolay ve sayfada daha iyi yönlendirmeyi sağlarlar. İcon simgeler, tüm sözcükleri değiştirmek ve böylece yerden tasarruf etmek için de kullanılabilir; bu, özellikle mobil cihazlarda faydalıdır. Bir HTML parçacığı kullanılarak bir simge eklenir ve css kullanılarak serbestçe düzenlenebilir. Ayrıca, aksi takdirde resim olarak eklenecek olan simgelere iyi bir alternatif sunar ve bu nedenle yükleme hızını da iyileştirebilir.

 Yazı tipi sürekli olarak genişletilmekte ve bu nedenle her zaman kullanılabilecek yeni simgeler sunmaktadır. Bir stil öneki ve simgenin adını kullanarak Font Awesome simgelerini hemen hemen her yere yerleştirebilirsiniz. Font Awesome, satır içi öğelerle kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve projenizde bunlara referans vermek için tutarlı bir HTML öğesiyle yapıştırmanız önerilir.

 Font Awesome, nihayetinde bir fonttur. Bununla birlikte karakterler harflere benzemez, simgeleri temsil eder. Stil sayfası dili temsilin temeli kabul edilir. Örneğin ölçekleme açısından, Raster görüntü dosyalarının karşılık gelen kullanımına göre bazı avantajlara sahiptir.

 Simgeleriniz için Raster grafikler, PNG JPEG veya benzeri görüntüler kullanıyorsanız, tasarım açısından maksimum özgürlüğe sahip olacaksınızdır. Ancak daha karmaşık yerleştirme, sınırlı ölçekleme ve performans gibi dezavantajları vardır. Font Awesome’i web sitesine yerleştirmek daha kolaydır ve düzenlemesi de oldukça kolaydır. Font Awesome’in avantajları, Raster ve vektör grafikleri bağlamında simgeler olarak aşağıdaki gibi özetlenebilir:

• Daha az bellek gerekli

• Daha hızlı yükleme süreleri

• Kullanımı daha kolay

 Font Awesome son derece yaygın olarak kullanılmaktadır. Büyük olasılıkla sizde web siteniz üzerinde Font Awesome kullanıyorsunuzdur. Bunu, ilgili stil sayfasının sunucusundan yüklenip yüklenmediğini kontrol edebilirsiniz. Size yazı tipini gönderebilmeleri için, web sitenizin kullanıcısından gelen ve bilgi dolu olan ilgili http isteği işlemeleri gerekir. Tek başına, yasal olarak kullanmaya devam etmek istiyorsanız, Font Awesome’i yerel olarak indirip entegre etmeniz gerektiğiniz anlamına gelmektedir.

 Herhangi bir biçimde yeniden yüklenen ve çok fazla bant genişliği gerektirmeyen (örneğin yüksek çözünürlüklü videolar veya resimler) veya sunucudan bilgi işlem kapasitesi tüketen (örneğin çevrimiçi araçlar) herhangi bir şey, yerel olarak tutarsanız size veya kullanıcılarınıza yükleme süresinden tasarruf sağlar. Sonuçta, yalnızca sunucuya yapılan gerçek istek zaman almaz, aynı zamanda TLS anlaşması da zaman alır. 

 Ayrıca kontrolünüz dışında bir dış kaynağa da güveniyorsanız bağlantı zamanla başarısız olabilir veya aniden size farklı bir yazı tipi sunulabilir. Bu şekilde bakıldığında, Font Awesome’in yerel entegrasyonu birçok avantaj sağlar. Bunlar dışında dezavantajları da vardır. Örneğin, kendi Font Awesome kopyanızla, her zaman güncel sürüm stokta bulunmaz. Teknik olarak daha az deneyimli kullanıcılar, başlık dosyasında tek bir komutla basit yeniden yüklemeye göre kurulum / entegrasyon konusunda yanlış yapabilirler. İkincisi, bir yazı tipinin oldukça statik özellikleri göz önüne alındığında muhtemelen en büyük dezavantaj olacaktır. 


 Font Awesome nasıl kullanılır?

 Yerel Entegrasyon için web sunucunuzun Font Awesome yazı tipini sunabildiğinden emin olmalıyız. Bu süreç üç adıma ayrılır.

• Resmi web sitesinden Font Awesome verilerini indirin

• Verileri sunucuya yükleyin

• Dosyaları buna göre sitenize entegre edin

 Font Awesome, ilk adımı oldukça kolaydır. Font Awesome web sitesini ziyaret edin ve sol üstteki menüde web için dokümanlara girin ve ardından yazı tipini kendiniz için barındırmaya tıklayın.

 Dosyayı indirin ve sıkıştırmayı açın. Bir sonraki adım 2 için sadece sıkıştırılmamış webfonts klasörüne ve css klasörüne özellikle ihtiyacınız olacak. İkinci adım biraz daha karmaşık gelebilir, webfonts klasörünü ve css dosyalarını web sunucunuza kaydedeceksiniz. İlk önce ona erişmeniz gerekmektedir. Tüm işlemleri sağladıktan sonra da kolaylıkla web siteniz üzerinde kullanmaya başlayabilirsiniz.