Günümüzde çevrimiçi alışverişe olan talep gün geçtikçe artmaktadır. Bu sayede pek çok kişi için yeni fırsatlar ortaya çıkmaktadır. Her geçen gün artan e-ticaret ile farklı yöntemlerde bu dönemde ilgi çekmektedir. Bu yöntemlerden biri de Dropshipping sistemidir. Dropshipping bir e-ticaret yöntemidir. Peki, Dropshipping nedir, nasıl yapılır, yasal mıdır?


 Dropshipping Nedir?

 Son zamanlarda pek çok kişi ek iş olarak başladığı Dropshipping işini gelirin yüksek olması sebebi ile ana işine dönüştürmüş durumdadır. Yüksek gelirler kazanabileceğiniz Dropshipping, düşük sermaye ile e-ticaret yapmanın en kolay yollarından biridir. Bu sayede günümüzde fazlasıyla ilgi görmektedir.

 Dropshipping, elinde stok tutmadan siparişleri tedarik firmaya yönlendirme sayesinde ürünlerin tedarikçi firma aracılığıyla müşteriye ulaştırmayı sağlayan bir e-ticaret yöntemidir.

 

 Dropshipping Yasal mı?

 Türkiye’de Dropshipping için yasal bir engel bulunmamaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise, Türkiye’de satışı uygun olmayan ürünlerin sistemde sunulmamasıdır. Buna dikkat edilirse geri kalan e-ticaret işlemi için yasalara aykırı bir işlem bulunmamaktadır. Kısacası Dropshipping, başkalarının ürünlerini pazarlayarak ve satarak bu ürünlerden pay almak anlamına gelmektedir ve bunda da bir sakınca yoktur.


 Dropshipping Nasıl Yapılır?

 Tüm bu noktalardan sonra insanların aklına Dropshipping nasıl yapılır? E-ticaret nasıl yapılır? Gibi sorular gelmektedir.

 Ülkemizde veya başka ülkelerdeki e-ticaret sitelerine üye olarak Dropshipping işlemine başlayabilirsiniz. Dropshipping sistemi temel olarak bir tedarik firması ile anlaşmanıza dayanıyor. Sonraki adımda ise bir e-ticaret sitesi açarak satışlarınıza hemen başlayabilmeniz mümkündür.

 Sistemin işleyişini kısaca anlatmak gerekirse yaptığınız satıştan tedarikçi ile anlaştığınız parayı tedarikçiye veriyorsunuz ve geri kalan para ise sizin kasanıza geçiyor. Siz ürünü görmezsiniz ve sadece aracı olarak çalışırsınız. Paketleme ve kargo işlemlerini ise tedarikçi üstlenir. Müşteriye de alışverişin faturasını tedarikçi gönderir.


 Türkiye’de Dropshipping Yapmak Kârlı mıdır?

 Dropshipping genellikle Avrupa ve ABD’de yüksek ve karlı kazançlar getirmektedir. Bu işi Türkiye’de yapmak ise Avrupa ve ABD’de ki gibi karlı olmayabilir. Bunun sebebi ise ülkemizdeki gümrük vergileri ve dolar kurunun yüksek olarak karşımıza çıkmasıdır. Bundan dolayı Dropshipping sistemini yurt dışı siteleri üzerinden yapmak size daha fazla getiri ve kazanç sağlayacaktır.