İlk olarak 2011 yılında piyasaya sürülen WooCommerce normal web sitelerinin kolaylıkla e-ticaret sitesine dönüştürülmesini sağlamaktadır. Bu sebeple de tüm dünyada yaklaşık olarak 2,3 milyon e-ticaret sitesinde kullanılmaktadır. 


WooCommerce Nedir?

Özellikle ticarete ilk kez başlayanlar tarafından sıklıkla tercih edilen WooCommerce, kolay kullanım sağlamaktadır. Bir WordPress eklentisi olan WooCommerce ile gerekli bilgilerinden girilmesinden sonra siteleri e-ticaret mağazası haline getirmektedir. 

Son derece esnek bir yapısı bulunan WooCommerce eklentisi ile tüm sitelerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek özellikler sunmaktadır. WordPress tabanlı tüm web sitelerine uygulanabilen bu eklenti web siteleri ile kolaylıkla e-ticaret sitesi haline getirilmektedir. 

Tüm bunların yanında WooCommerce eklentisi tamamen ücretsiz bir eklenti olmaktadır. İşletmeler tarafından tercih edilen WooCommerce kolaylıkla ulaşabilir olmasının yanında kolay kullanım sağlayan bir arayüze sahip olmaktadır.


WooCommerce Niçin Kullanılır?

İşletme sahipleri tarafından kullanılan WooCommerce eklentisi WordPress tabanlı web sitelerinin e-ticaret sitesine dönüştürülmesi için kullanılmaktadır. Bunun gerçekleştirmek için herhangi bir ücret ödeme gerekliliği bulunmamasının yanı sıra kullanımı da kolay olmaktadır.


WooCommerce Avantajları Nelerdir?

WooCommerce özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için faydalı olmaktadır. Yeni e-ticaret işletmelerini sağlam bir şekilde oluşturmak ve aynı sağlamlıkla devam etmek isteyenler için son derece uygun olmaktadır. WooCommerce sayesinde işletmeler hiçbir ek masrafa gerek duymadan sektörünün sunduklarından yararlanmaktadır.


Maliyet

WooCommerce en öne çıkan avantajı temel sürümünün tamamen ücretsiz olmasıdır. Özellikle faaliyetlerine yeni başlayan işletmeler için maliyetinin bulunmaması ekstra avantaj sağlamaktadır. 

Daha sonrasında işletmelerin gelişmesi ve ek ihtiyaçları bulunması durumunda ücretli olan eklentilerinden ihtiyaçlar kolaylıkla karşılanabilmektedir.


Plugin

WooCommerce bütün e-ticaret siteleri için uygun bir seçim olmaktadır. Çünkü sahip olduğu binlerce çeşit eklenti ile işin gelişimine bağlı olarak gereksinimler karşılanmaktadır. Ayrıca bu eklentilerin içerisinde ücretli olduğu kadar ücretsiz eklentiler de bulunmaktadır.


Güvenlik

E-ticaret siteleri için en önemli konuların başında müşterilerinin güvenlikleri gelmektedir. Müşterilerinin kimlik ya da banka bilgilerinin her zaman güvende olmasını sağlamaktır. WooCommerce de e-ticaret sitelerine tam olarak bunu sunmaktadır. Bu sayede sektörlerinde öne çıkma şansı tanımaktadır.

WooCommerce Automattic Şirketi tarafından sürekli olarak güncellenmesinin yanı sıra web güvenliği üzerinde alanının en önemli uzmanları ile çalışmaktadır. Sürekli olarak gözlemlenip analiz edilen sistem açıkları en kısa süre içerisinde düzeltilmektedir. Bu sayede de müşterilerine sürekli olarak güvenli bir ortam sunar.


Kolay Analiz

E-ticaret siteleri için önemli olan bir diğer konu ise analizlerdir. Bu sayede işletmeler yaptıkları işler ile ilgili kesin bir bilgiye sahip olabilirler. Söz konusu e-ticaret siteleri olduğunda ise bu durum daha ayrıntılı bir hale gelmektedir. Çünkü reelde bulunmayan müşterilerin alışveriş saatleri gibi ayrıntılar önem kazanmaya başlar. WooCommerce ise bu bilgilerin hepsi yakından ve sıkı bir şekilde takip etmektedir. Dahası şirket bu analizlerin kolay bir şekilde yorumlanmasını sağlamak için raporları kolay anlaşılır bir şekilde sunmaktadır.

Sahip olduğu bu özellikler sayesinde de sitenizin ve satışlarınızın optimizasyonunu kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz. Bu özelliklerinin yanında Yandex Metrica ve Google Analytic gibi analitik sitelerini de e-ticaret sitesine entegre edilmesine olanak sağlamaktadır.


Woocommerce İle Entegre Olan Ödeme Seçenekleri Neler Olmaktadır?

Wordpress tabanlı olan sitelerin kolay bir şekilde e-ticaret sitelerine dönüşmesine olanak tanıyan WooCommerce, müşterilerinin alışverişlerini rahatlıkla yapabilmeleri için birçok farklı ödeme seçeneği sunmaktadır. Bunların içerisinde banka sanal POS’ları, iyzico ve PayTR, paypal gibi yöntemlerde bulunmaktadır.