Aslında Asp konusu tamamen web gelişim teknolojisi ile ilgilidir. Bilinenin aksine asp.net bir programlama dili değildir, bir çatıdır. Microsoft tarafından geliştirilmiş olan asp.net bir web yazılım gelişimi teknolojisidir. Dinamik web sayfaları, web uygulamaları ve XML tabanlı web hizmetleri geliştirilmesine olanak sağlar. XML' in açılımı geliştirilebilir işaretleme dili demektir. Herkes tarafından ortak olarak kullanılan bazı dosyaları XML formatı ile web sitelerine yükleyebilirsiniz.

 Sadece okunur olmayan siteye dışarıdan kullanıcıların da müdahale edebildiği ya da admin panelinin olduğu siteler dinamik web sayfaları olarak adlandırılır ve asp.net konusunda anahtar bir kelimedir. Asp.net içerisinde iki tane programlama dilleri vardır. Bunlar C# ve visual basic dilleridir. Özellikle C# daha ağırlıklı olması şartı ile bu iki dilden birini biliyorsanız asp.net'te web sitesi uygulaması geliştirmek hiçte zor olmayacaktır.


 Framework Ne Demektir?

 Programcılara projelerinde ihtiyaçları olan sınıf, kütüphane, dil vb. alanların bir arada toplu olarak sağlanmasıdır. Bu veri tabanı bağlantıları, form kontrolleri, kütüphaneler gibi alanları içerir. Framework düzenli kod yazmaya yarar. Alt yapı yerine direkt proje ile ilgilenir ve kod tutarlılığını sağlar. Bu da yazılım için çok ciddi zaman tasarrufu sağlar.


 Neden Asp.net Kullanılır?

 Asp.net web yazılım geliştirme teknolojisi özellikle kullanmasının elbette ki birkaç sebebi vardır. Bunlardan ilki sürükle bırak kontrollerinin olmasıdır. Özellikle C# alt yapısı ile her şeyi HTML de kodlamaya gerek olmadan sürükle bırak yaparak çok rahat bir şekilde kontrol edebiliriz. Kolay kaynak ulaşımı da asp.net kullanma sebepleri arasındadır. İnternet ortamında çok fazla kaynağı olan bir platformdur.

 Asp.net oldukça basit bir ara yüz tasarımına sahiptir. Bu yüzden kullanıcıyı zorlamaz ve tasarımcı programı rahatlıkla kullanabilir. Bölmeler ve tablolar ile çok rahat bir ara yüz tasarlayabilir, katmalı mimariyi de destekleyen bir platformdur. Asp.net ile web tabanlı neredeyse her şey yapılabilir. Web tabanlı aklınıza ne gelirse neredeyse tüm web sitelerini asp.net ile geliştirebilirsiniz. Türkiye'de asp.net ile geliştirilmiş çok büyük web programları vardır. Milli eğitim modülleri de bunlardan biridir. 

 Web sitelerini ticari anlamda kullanan pek çok insan vardır. Daha çok insanın ilgisini siteye çekebilmek ve arz talep ilişkisini geliştirebilmek için müşteriler web sitelerini en detaylı şekilde tasarlatmak isterler. Bunun için müşteri portföyü geniş, kaliteli ve güvenilir bir hizmet alabilmek için en bilindik adres Crenw firmasıdır. Crenw firması ile www.crenw.net adresi üzerinden iletişime geçebilir, merak ettiğiniz ya da sahip olmak istediğiniz web sayfası için izlenecek adımları öğrenebilirsiniz. Crenw firması müşterilerine yazılım hizmeti sunan alanında tanınan kurumsal bir firmadır. Müşterilerine web tasarım ve yazılım hakkında, kurumsal web tasarım, web site optimizasyonu, web site güvenliği, e ticaret ve web site alan adları ile ilgili hizmet vermektedir.