Lorem ipsum kavramı özellikle baskı işi ile ilgilenen ve web tasarımı yapan kişiler tarafından sıklıkla kullanılır. 1500’lü yılların başlarında ortaya çıkan bu kavram bir matbaacının font model kitap oluşturmak amacı ile oluşturulmuştur. Zaman içinde bir endüstri standardı haline gelen Lorem ipsum, günümüzde oldukça yaygın bir kullanıma sahiptir.

 Lorem ipsum dolor sit amet, 500 yıldır varlığını korumayı başarmış bir kalıptır. Yalnızca varlığını korumakla kalmayıp aynı zamanda özellikle baskı endüstrisinin kullandığı en önemli hazır araçlardan bir tanesidir. Lorem ipsum herkesçe yanlış bilinen bir durumun aksine bir font kütüphanesinde yer alan harflerin rastgele dizilmesi sonucu oluşturulmamıştır. Asıl kaynağı M.Ö. 45 yıllarında yer alan bir Latin Edebiyat eseridir. 2000 yıldan fazla bir geçmişe sahip olan bu hazır yazı günümüzde çok farklı ve fazla kullanım alanına sahiptir.


 Lorem Ipsum Neden Kullanılır?

 Baskı ve matbaa sektöründe olan kişilerin sıklıkla kullandığı bir hazır yazı olan Lorem ipsum, yüzyıllardır kullanılan hazır bir kalıptır. Bu kalının kullanım amacı, sektöre göre farklılık gösterir. Yalnızca matbaa sektöründe değil web tasarım ve grafik tasarım sektöründe de Lorem ipsum kalıbı ile sıklıkla karşılaşmanız mümkündür.

 Web tasarım alanında Lorem ipsum kalıbının kullanım amacı özellikle yazı gelecek alanların dizaynını düzgün bir şekilde ayarlamaktır. Bir yer tutucu olarak görev alan bu hazır yazı sayesinde yazılarınızın oluşturduğunuz web sitesinde ya da katalog, broşür gibi yerlerde nasıl durduğunu görebilirsiniz. Bu yazıyı uzun hali ile kullanabileceğiniz gibi kısa hali ile de verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.


 Lorem Ipsum Nerede Kullanılır?

 1500’lü yıllarda ortaya çıkan bir kalıp olan Lorem ipsum farklı sektörlerde sıklıkla tercih edilen bir kalıptır. Lorem ipsum başta baskı, reklamcılık, matbaa, web tasarım ve grafik tasarım sektörlerinde kullanılmaktadır. Bu alanlarda herhangi bir metnin nasıl duracağını görmek, alanın boyutlarını, yazı tipini ve boyutu gibi faktörler üzerinde işlem yapmak için Lorem ipsum kullanılmaktadır. Siz de bu sektörlerden herhangi birinde faaliyet gösteriyorsanız Lorem ipsum dolor sit amet kalıbını sıklıkla kullanabilir ve tasarımlarınızı gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.