Bazı dosyaları sıkıştırıldığında siteler daha da hızlandır. Örneğin görseller resimler, css ve js dosyaları da buna örnek olarak verilebilir.  Bu işlemlerin yapılması sonucunda sitenizin en yüksek seviyede hızlanması beklenmez. Fakat yine de sitenizin yüklenme süresi biraz da olsa hızlandığında talep oranını arttırarak ziyaretçi sayısında önemli bir yükselişe neden olabilir ve bunun size oldukça yararı olacaktır. 

 Bu işlem sadece bunun için değil aynı zamanda arama motorları açısından da oldukça önemlidir, optimizasyon işlemlerinin ne kadar önemli olduğu site sahipleri açısından gayet iyi derece bilinmektedir. Dosya sıkıştırmak aslında gereksiz karakterlerin çıkarılması işlemidir. Örneğin css kodu baz alınabilinir. Css kodundan gereksiz görülen karakterler çıkarıldığında site biraz daha hız sağlar. Bu işlemi yapmak için ise en güvenli ve en hızlı yöntem sıkıştırma programlarından birini kullanmak olacaktır. Bu programlar hangi doya kodunda azaltma yapmak isteniyorsa bütün işlemleri kullanıcı yardımı sayesinde hızlı bir şekilde yapabilmektedir.


 En Avantajlı Daraltma Programları Nelerdir?

 Dosya olarak css, js, resimler ve html olarak örnek verdik. Bu dosyaların her bir daraltma işlemi için yani kodlarından gereksiz karakterleri çıkartmak amacıyla bazı daraltma programlarının kullanıldığını dile getirdik. Fakat bu kullanılan programlar çeşitlilik göstermektedir. Yani örneğin bir css kodundan gereksiz karakterleri çıkartmak için kullanılan program olarak en avantajlı olan program hangisi ya da sadece görseller için kullanılması gereken en iyi program hangisidir diye arattığımızda farklı sonuçlar çıkacaktır. Bunun gibi her faklı alandaki dosya için asıl avantajlı olan programı bulup onu kullanmak önemlidir.  Peki ya bu programlardan bir kaçını öğrenmek ister misiniz?

* Offiline daraltma uygulamaları css, js ve html için hangileridir diye sorarsanız örneğin smaller programını html, css ve js kodları için kullanabilirsiniz. 

* Closure compiler daraltma programı google geliştiricilerinin kullandığı bir programdır. Js dosya kodunu kopyalama işlemi yapmaz. Kodun hangi formatta olacağını belirterek kullanabilirsiniz. 

* Sadece css kodları için kullanılan csscompressor hızlı ve  basit bir şekilde css kodlarını daraltmaya yarayan programdır. Css dosyalarınızın boyutunu azaltmak için bu programı kullanabilirsiniz.

* Refresh-sf programı ise hem css hem de html kodlarını daraltmaya yarayan programdır. Bu program ile her kod türündeki daraltma işlemlerini de rahatlıkla yapabilirsiniz. 

* ImageCompressor ile görsellerinizin kalitesiyle oynayarak boyutunun azaltılmasını sağlayabilirsiniz.

 Bu daraltma programları gibi daha çok fazla örnek verilebilecek programlar mümkündür. Sadece bir kaçını sizlere örnek olarak verdik. 


 Görseller E-Ticaret Siteleri İçin Önemli mi?

 Görseller yani resimler, ticareti internete dökmüş kişiler için oldukça önemlidir. Çünkü kazançlarını bu yolla elde ederler.  Hız, müşteri portföyü, müşterinin artması, sitelerini hızlı yüklenmesi ve arama motorlarındaki yerleri bu siteler için çok önemlidir.  Bu tarz siteler için gerekli yapılması şart olan css ya da js dosyalarını daraltsalar bile en büyük yeri görselleri kaplar. Bu yüzden site hızının artması, arama motorlarındaki yerinin açılması, müşterilerinin yani site ziyaretçilerinin artış göstermesi amacıyla da görsel daraltmaya da giderler.

 Tüm bu işlemleri yapamadınız veya yaptınız fakat istediğiniz performansı alamıyor musunuz? Bizlere ulaşın website optimizasyon işlemlerinizi sizler için yapalım.