Crenw Blog

Bilgi Edinmenin Kolay Yolu

Birçok konuyla ilgili bilgiye ulaşabileceğiniz blogumuza hoş geldiniz.

Robotik Kodlama Nedir ve Nasıl Öğrenilir?

Robotik kodlamayı günümüzde her yerde görmekteyiz. Günlük olarak kullandığımız elektronik aletleri düşündüğünüzde kodlamanın aslında hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini fark edebilirsiniz. Telefon, mikrodalga araçlar ve TV gibi araçl..

Devamını Oku 04/09/2022

PHP 8 İle Gelen Özellikler

3 Eylül’de test için duyurulan PHP 8 ile ilgili yenilikleri deneyebilir ve diğer testleri yapabilirsiniz. Bunun yanında eklenen yeni özelliklere hızlıca göz atmak isterseniz PHP'nin kendi web sitesi üzerinden de bakabilirsiniz. str_contains..

Devamını Oku 27/08/2022

Joomla Nedir ve Niçin Kullanılır?

Günümüz dünyası için internet vazgeçilmezlerden birisi olmaktadır. Bu sebeple de web sitelerinin önemi de her geçen gün artmaktadır ve Joomla daha fazla önem kazanmaktadır.Joomla Nedir?Content management system olarak açılan Joomla’nın Türkçe karşılı..

Devamını Oku 19/08/2022

API Nedir ve Ne İşe Yarar?

Eğer bir yazılımcı değilseniz muhtemelen API terimini hiç duymanız ancak bir şekilde internet ile bağlantılı bir uygulama kullanıyorsanız bunu API sayesinde gerçekleştirebildiğinizi bilmelisiniz. API konusuna hakim olunmasa bile hayatımızda olduğu iç..

Devamını Oku 11/08/2022

Ping Nedir ve Ping Nasıl Düşürülür?

Çevrimiçi oyun oynayanlar için önemli göstergelerden birisi olan Ping genellikle sadece internet sörfü ile ilgilenenler tarafından pek bilinmemektedir.Ping Nedir?Ping, temel olarak bağlantı tepki süresi olarak açıklanabilir. Başka bir bilgisayara sin..

Devamını Oku 29/07/2022

Sanal Pos Nedir?

Günümüzde alışverişlerin önemli bir kısmı internet üzerinden yapılmaktadır. İnternet üzerinden yapılan alışverişin ödemelerinin önemli bir kısmı da sanal poslar üzerinden yapılmaktadır. Bu sebeple de sanal pos internet alışverişi imkanı sunan tüm mar..

Devamını Oku 18/07/2022

MX Kaydı Nedir ve Nasıl Oluşturulur?

MX kaydını bir alan adının bir mail sunucusu ile haberleşmesine olanak tanıyan dns kaydı olarak açıklamak mümkün olmaktadır. Bu sebeple mail adreslerine gelen ve mail adreslerinden giden mailler MX kaydı üzerinden gerçekleşmektedir. Bazı durumlarda m..

Devamını Oku 10/07/2022

Linux Hosting Nedir?

Eğer bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız o zaman hosting paketlerini incelemeye başlamışsınızdır demektir. Bu paketler içerisinde incelenmesi önemli olan konuların içerisinde bant genişliği, depolama ve fiyat gibi konular bulunmaktadır. Bu konular..

Devamını Oku 02/07/2022

KVM Nedir ve Neden Kullanılır?

İnsanların başa çıkamayacağı kadar büyük verilerin toplanmasında ve işlenmesinde bilgisayarların önemi çok büyük olmaktadır. Bu sayede hem endüstrilerde insanlara duyulan ihtiyaç azalmakta hem de işlemler çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmekt..

Devamını Oku 19/06/2022

NFT Nedir? Ne İşe Yarar?

Dijital ortamda üretilen birçok eseri yakından ilgilendiren nft, son dönemlerin en çok ilgi çeken dijital verilerinden birisi olmaktadır. Klasik kripto paralardan çok daha farklı bir uygulaması bulunan NFT’ler 2015 yılından bu yana dijital eserlerin ..

Devamını Oku 12/06/2022
Yukarı