Crenw Blog

Ransomware Nedir?

Hem bilgisayarlar hem de bilgisayar kullanıcıları için tehlike yaratan fidye yazılımı diğer tehlikeli yazılımlardan daha özel yapan özelliği isminde gizlidir. Fidye yazılımları bilgisayarların kilitlenmesine neden olmaktadır. Bilg..

12/02/2023

Wildcard SSL Nedir? Neden Tercih Edilir?

Tarayıcı ile sunucu arasında ki verilerin güvenliğini sağlayan wildcard ssl 2018 yılından bu yana dünya çapında kullanılması için önerilmektedir. Güvenlik amacı ile yaratılan bu sertifika ile sanal suçların önlenmesinde önemli gelişmeler kaydedilmişt..

07/02/2022

Uçtan Uca Şifreleme Nedir? Ne Kadar Güvenlidir?

İnternetin hayatımızın her alanında var olmaya başlaması ile birlikte öne çıkan önemli konulardan birisi de güvenlik önlemleri oldu. Yapılan her işlemde güvenliğe önem verilmesinin haklı birçok sebebi bulunuyor. Çünkü internetin her alanında kötü niy..

30/01/2022

VPN Nedir ve Nasıl Kullanılır?

 Bir Virtual Private Network veya kısaca VPN ile dışarıdayken özel veya yerel ağınıza erişebilirsiniz. Bu hem özel hem de profesyonel olarak çok yararlı olabilir. Bunu yapmak için, ağ yönlendiricisi ile iletişim kuran ve ağa erişmek istediğiniz ..

14/12/2021

CAPTCHA Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

 CAPTCHA, bilgisayarların insanlardan ayırt edilebildiği "Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart" ifadesinin kısaltmasıdır. En popüler sürüm, harfleri ve sayıları çarpıtır ve kullanıcılardan bu karakterleri yo..

27/10/2021

Güvenli Bilgi Depolama

 İş hayatı olsun özel hayat olsun internet ve cihazların içerisinde herkesin artık binlerce önemli bilgisi mevcut.  Öyle ki özellikle kurumsal iş hayatında firmaların tasarladıkları proje taslakları, müşteri portföy bilgileri ve finansal bi..

04/08/2021

HTTP Ve HTTPS Nedir?

 Güvenli giriş katmanı denilen SSL, genellikle internet alışveriş sitelerinde karşılaşılan bir algoritmadır. SSL(Secure Socket Layer), kişisel güvenlik ve gizlilik sağlayabilme özelliğiyle network üzerinden yapılan bilgi transferini güvenli(şifr..

25/07/2021

Exploit Nedir ve Neden Kullanılır?

 Bilgisayar yazılım sistemleri çok geniş şekillere sahip olmaktadır. Bunların arasındaki exploit kelime manası olarak yararlanmak, istifade etmek gibi anlamlara gelmektedir. Teknoloji ortamında ise bilgisayar, yazılım, program veya dij..

19/05/2021

Web Siteniz SSL İle Güvende Mi?

 İnternetin gelişi sayısız yenilikler getirdi ve getirmeye devam ediyor. İşletmeler, kişiler ve markalar tanıtımlarını yapabilmek, işlerini yükseltebilmek için mutlaka bir web sitesi kuruyor. Ancak web siteleri şirketlerin evi gibidir. Bu durumd..

16/04/2021

Brute Force Saldırısı Nedir?

 E-ticaret sitelerinde yada küçük işletmelerin web sitelerinde bulunan kullanıcı girişleri yaygınlaşmıştır. Bu yöntemde kullanıcı bilgilerini sisteme girmesi gerekmektedir. Paylaşılan bütün verilerde kredi kartı bilgilerinden eposta bilgilerine ..

31/03/2021
Yukarı