Crenw Blog

MVC Nedir?

 MVC, bir mimari desendir. Yani, Microsoft’a özgü bir durum değildir. MVC mimari deseni,  aslına bakarsanız üç bileşenden oluşur. Bu bileşenler, model, view, controller olmaktadır. Şöyle ki bu bileşenler tamamen ara yüz ile alakalı bileşenl..

09/01/2021

CSS Nedir?

 CSS, "Stil" vurgulanmış Basamaklı Stil Sayfaları anlamına gelir. HTML bir web belgesini yapılandırmak için kullanılırken (başlıklar, paragraflar gibi şeyleri tanımlayarak ve görüntüleri, videoları veya diğer medyaları katıştırmanıza izin v..

24/12/2020

Html Nedir?

 Günümüzde internet artık hayatın her alanına girmiş durumdadır. Hizmet, satış, bilgilendirme gibi pek çok konuda internet sitelerinden destek alınmaktadır. Bu durumda sitelerin işlerliği ve kalitesi de önem kazanmaktadır. , son kullanıcıl..

07/12/2020

Backend Nedir Ve Backend Developer Ne İş Yapar?

 Web geliştirme üzerine üç farklı alanda çalışan programcı türü vardır. Bu programcı türlerini back-end geliştiriciler, front-end geliştiriciler ve her ikisini de yapan full-stack geliştiriciler olarak sıralayabiliriz. Bu yazıda back-end ve b..

14/11/2020

Web Tasarımdaki Frontend Nedir?

 Web tasarımcılar ve web tasarım yaptıranlar açısından, son dönemde aşina olarak nitelendireceğimiz bir kavramdan söz edebiliriz. Web tasarımdaki frontend nedir, neyi ifade ediyor gibi bilgileri sizlere aktaracağız. Aslında bu kelime web tas..

09/11/2020

Kurumsal Firmalarda Web Tasarım Ve Web Yazılım

  Estetik hedeflere ulaşmak için tasarım fikirlerinin belirli ilkeler tarafından yönlendirildiği, düzenlendiği ve ardından uygulamalara dönüştürüldüğü bir süreçtir yazılım. Bu işlemler tamamlandıktan sonra aktif bir web sitesi görünecektir. Web ..

24/10/2020
Yukarı