Crenw Blog

Bilgi Edinmenin Kolay Yolu

Birçok konuyla ilgili bilgiye ulaşabileceğiniz blogumuza hoş geldiniz.

Imunify360 Nedir ve Ne İşe Yarar?

 Imunify360, proaktif kötü amaçlı yazılım araştırma faaliyetlerinin bir parçası olarak, web sunucularındaki kötü amaçlı yazılımları tanımlamak için kullanılır. Imunify360 linux web sunucuları için otomatik de denilebilir. Imunify360, eksik..

Devamını Oku 16/11/2021

JSON Nedir?

 JSON, insan tarafından okunabilir metin biçiminde verilerin yapılandırılmış kodlanması için basit bir standart sağlar. Bu, otomatikleştirilmiş ileri işleme için avantajlar sunar, ancak aynı zamanda manuel inceleme ve revizyon için daha erişileb..

Devamını Oku 11/11/2021

NFC Teknolojisi Nedir?

 NFC teknolojisi, verilerin temassız bir alışverişte aktarılmasını sağlayan bir teknolojidir. NFC kısaltması yakın alan İletişimi anlamına gelir; bu, bu tür veri iletiminin yalnızca birkaç santimetrelik bir mesafede gerçekleşebileceği anlamına g..

Devamını Oku 04/11/2021

CAPTCHA Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

 CAPTCHA, bilgisayarların insanlardan ayırt edilebildiği "Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart" ifadesinin kısaltmasıdır. En popüler sürüm, harfleri ve sayıları çarpıtır ve kullanıcılardan bu karakterleri yo..

Devamını Oku 27/10/2021

VMware Nedir, Ne İşe Yarar?

 Basitçe söylemek gerekirse, VMware sanallaştırma yazılımı geliştirmektedir. Sanallaştırma yazılımı, tek bir bilgisayarın donanım öğelerinin (işlemciler, bellek, depolama ve daha fazlası) yaygın olarak sanal makineler olarak adlandırılan birden ..

Devamını Oku 22/10/2021

Font Awesome Nedir?

 Font Awesome gibi simgeler, öğelerin hoş bir şekilde vurgulanmasını sağlar. Okumayı daha kolay ve sayfada daha iyi yönlendirmeyi sağlarlar. İcon simgeler, tüm sözcükleri değiştirmek ve böylece yerden tasarruf etmek için de kullanılabilir; bu, ö..

Devamını Oku 17/10/2021

XAMPP Nedir ve Nasıl Kullanılır?

 XAMPP, özgür yazılımların bir derlemesidir ve XAMPP bu programların çok basit bir şekilde kurulmasını sağlayan X (çoklu platform),  Apache, Mysql, Php ve Perl dağıtımıdır. XAMPP kullanım çeşitliği yaratmak için çeşitli işletim sistemlerine..

Devamını Oku 11/10/2021

Alan Adlarında Whois Gizlemenin Önemi

 Her bir alan adının kaydı sırasında alan adı sahibi, mali ve teknik yetkilinin tescili için oluşturulan ve alan adının ana kayıt kuruluşuna iletildiği kişi veya şirket adı, telefon, posta ve e-posta bilgilerini içeren bölümüne domain whois bilg..

Devamını Oku 06/10/2021

Web Yazılımları Ve Node.js Nedir?

 HTML işaretleme dili web sitelerin ana yapısını oluşturmaktadır. Web yazılımları ise HTML diline bazı özellikler kazandırmak amacıyla kullanılmaktadır. Web yazılımları kullanan web siteleri, kişilerin site düzenlemelerine gerek kalmad..

Devamını Oku 01/10/2021

Domain ve URL Kavramları Ne İfade Eder?

 Çağımız teknoloji çağı olması sebebi ile bireyler tarafından bilinmesi gereken kavramlar da giderek çoğalmaktadır. Kavram olarak internet sitelerine verilen isim şeklinde tanımlanabilir. Normal şartlarda bireylerin bir internet sayfası isimler..

Devamını Oku 25/09/2021
Yukarı