Crenw Blog

Bilgi Edinmenin Kolay Yolu

Birçok konuyla ilgili bilgiye ulaşabileceğiniz blogumuza hoş geldiniz.

Overclock Nedir?

 Bilgisayar içerisindeki ayarların değiştirilerek asıl hızının üstünde bir hız kazanmasına overclock uygulaması adı verilir. Var olan asıl hızdan üstte bir hıza ulaşması bilgisayar kullanıcıları için bulunmaz bir fırsat istifadesidir. Uygulama g..

Devamını Oku 20/09/2021

Java Nedir ve Neler Yapılabilir?

 Günlük hayatta pek çok insan bilgisayar kullanmaktadır. Hatta bilgisayarlar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Bireyler bilgisayar kullanırken aslında yazılım programlarını kullanmaktadırlar. Bir bilgisayar sistemine ko..

Devamını Oku 15/09/2021

ICANN ve Domain Sistemi

 ICANN ve Domain Sistemi birbiriyle bağlantılı olan iki önemli terimdir. Günümüzde internet ve internet kullanıcıları için oldukça önemlidir. ICANN’ın Anlamı Nedir? ICANN, “Internet Corporation for Assigned Names and Numbers” isminin b..

Devamını Oku 10/09/2021

Filezilla İle FTP Hosting İşlemleri

 FTP İngilizce File  Transfer  Protocol kelimelerinin ilk harflerinden oluşan ve bir uzak sunucuda erişim dosyalarına olanak tanıyan bir veri aktarım protokolüdür. Bu teknoloji, sunucu ( ftp sunucusu) ve istemci ( ftp is..

Devamını Oku 05/09/2021
Seo Seo İçin Canonical Url Nedir?

Seo İçin Canonical Url Nedir?

 Sitede birden fazla adresten erişilebilen bir sayfanın yanı sıra aynı veya benzer içeriğe sahip sayfalar varsa, arama robotları bunları kopya olarak sayabilir. Bu tarz durumlarda arama robotları sayfaları bir grup kopya halinde b..

Devamını Oku 30/08/2021

Dropshipping Nedir?

 Günümüzde çevrimiçi alışverişe olan talep gün geçtikçe artmaktadır. Bu sayede pek çok kişi için yeni fırsatlar ortaya çıkmaktadır. Her geçen gün artan e-ticaret ile farklı yöntemlerde bu dönemde ilgi çekmektedir. Bu yöntemlerden biri de Dropshi..

Devamını Oku 25/08/2021

Jquery Hakkında Merak Edilenler

 Javascript, web sitelerinde yer alan html ile css tekniklerinde uygulanamayan bölümlerde yazılım sağlayıcılar tarafından kullanıcı olan kişilere iyi bir deneyim yaratmak amacıyla yardımcı dil olarak kullanılmaktadır.  John Resig ..

Devamını Oku 20/08/2021

Web Server Nedir?

 Web server hizmetine aynı zamanda ağ sunucusu da denilmektedir. bir internet sitesinin yayınlanmasından sorumlu olan sunucuya verilen isimdir. Kullanıcılar bir internet sitesine erişim sağladıklarında sayfada yer alan bütün içerikler web serve..

Devamını Oku 15/08/2021

Sanal Gerçeklik

 Hayatımızdaki durumların ve hayalin bir çeşit teknoloji kullanımıyla birleştirilmesi ve yeni bir ortamın oluşturulmasına sanal gerçeklik denir. 3D ortamlar görüntünün yanı sıra duyma, hareket gibi başka duyulardan da yararlanır. Bunun için..

Devamını Oku 10/08/2021

Güvenli Bilgi Depolama

 İş hayatı olsun özel hayat olsun internet ve cihazların içerisinde herkesin artık binlerce önemli bilgisi mevcut.  Öyle ki özellikle kurumsal iş hayatında firmaların tasarladıkları proje taslakları, müşteri portföy bilgileri ve finansal bi..

Devamını Oku 04/08/2021
Yukarı