Crenw Blog

Bilgi Edinmenin Kolay Yolu

Birçok konuyla ilgili bilgiye ulaşabileceğiniz blogumuza hoş geldiniz.

AJAX Nedir ve Nasıl Çalışır?

İlk olarak 2005 senesinde Jesse James Garrett tarafından geliştirilen ajax Asynchronous JavaScript ve XML kelimelerinin baş harflerinden meydana gelmektedir. Dil ya da kütüphane olmayan Ajax ile kod yazılmamaktadır. Ancak JavaScript ve XML dilleri il..

Devamını Oku 24/01/2022

Windows Hosting Nedir?

Hosting için işletim sistemi konusunda karar verme aşamasında olan kişilerin karşısına çıkacak seçeneklerden birisi de Windows'un sunmuş olduğu hosting hizmeti olmaktadır. Söz konusu hosting planı seçmek olduğunda kesinlikle üzerinde düşünülmesi..

Devamını Oku 17/01/2022

Uptime Nedir ve Uptime Oranı Nasıl Hesaplanır?

Hosting firmalarının web sitelerinde ya da reklamlarında sıklıkla karşılaştığımız uptime teriminin ne olduğunu merak eden ve bu oranın nasıl hesaplandığı ile ilgili bilgi edinmek isteyen kişiler için rehber niteliğindeki bu yazımızı hazırladık.Uptime..

Devamını Oku 10/01/2022

Opencart Nedir ve Ne İşe Yarar?

E-ticaret siteleri farklı içerik yönetim sistemleri ile desteklenmektedir. Her bir e-ticaret sitesinin farklı ihtiyaçlarına farklı çözüm önerileri sağlayan CMS’ler sebebiyle kendi e-ticaret siteniz için en uygun içerik yönetim sistemini belirlemeniz ..

Devamını Oku 03/01/2022

Paylaşımlı Hosting Nedir ve Neden Kullanılır?

 İnternet dünyasında var olan her web sitesinin görüntülenebilmesi için bir sunucuda barındırılması gerekmektedir. Bu sayede web sitesine ait olan veriler bir yerde depolanabilir ve gerektiğinde kullanıcıların cihazlarına bu verilerin gönderilme..

Devamını Oku 28/12/2021

GitHub Nedir ve Nasıl Kullanılır?

 İnternette bulunan, bir web sitesi işleten veya sadece wordpress gibi bir içerik yönetim sistemi kullanan neredeyse herkes GitHub terimine rastlamıştır. Bunun nedeni büyük olasılıkla GitHub'da birçok Snippet, eklenti ve komut dosyasın..

Devamını Oku 21/12/2021

VPN Nedir ve Nasıl Kullanılır?

 Bir Virtual Private Network veya kısaca VPN ile dışarıdayken özel veya yerel ağınıza erişebilirsiniz. Bu hem özel hem de profesyonel olarak çok yararlı olabilir. Bunu yapmak için, ağ yönlendiricisi ile iletişim kuran ve ağa erişmek istediğiniz ..

Devamını Oku 14/12/2021

Google Search Console Nedir?

 Search Console, sunduğu ücretsiz servisler ile Google görüntülenmeleri ve web site analizleri ile ilgili detaylı bilgi almak için kullanılmaktadır. Search Console, bir web sitesinin koddaki, site haritasındaki, dahili bağlantılardaki veya URL y..

Devamını Oku 07/12/2021

RSS Nedir ve Ne İşe Yarar?

 RSS beslemesi, tamamen yapılandırılmış içeriği içeren ancak herhangi bir düzen, gezinme veya diğer ek bilgiler içermeyen bir XML dosyasından oluşur.  RSS, kullanıcının bir web sitesinin içeriğine veya bölümlerine abone olmasını sağlar. İçe..

Devamını Oku 30/11/2021

Cloudflare Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

 Cloudflare’yi etkinleştirmek için alan adının Cloudflare’de ayarlanması ve DNS'nin Cloudflare'nin DNS'si olarak değiştirilmesi gerekir. Bu, web sitenizin içeriğinin yalnızca sunucunuzdan değil, dünyanın her yerindeki sunuculardan..

Devamını Oku 23/11/2021
Yukarı