Crenw Blog

Filezilla İle FTP Hosting İşlemleri

 FTP İngilizce File  Transfer  Protocol kelimelerinin ilk harflerinden oluşan ve bir uzak sunucuda erişim dosyalarına olanak tanıyan bir veri aktarım protokolüdür. Bu teknoloji, sunucu ( ftp sunucusu) ve istemci ( ftp is..

05/09/2021

Web Server Nedir?

 Web server hizmetine aynı zamanda ağ sunucusu da denilmektedir. bir internet sitesinin yayınlanmasından sorumlu olan sunucuya verilen isimdir. Kullanıcılar bir internet sitesine erişim sağladıklarında sayfada yer alan bütün içerikler web serve..

15/08/2021

phpMyAdmin Nedir?

 Birçok web sitesi ve uygulamaları bir veri tabanı aracılığıyla çalışmaktadır. Bilgi yönetimi bakımından önemli olan bu altyapı sistemleri sayesinde içerik sisteminizi kontrol altına alabilmeniz daha da kolaylaşır. Metinsel ve görsel içerik..

20/07/2021

FTP Nedir ve Neden Kullanılır?

 Türkçe karşılığı dosya transfer protokolü olan ftp internete bağlı iki bilgisayar arasında bilgi ve protokol alışverişi yapan sisteme ya da işleme verilen isimdir. Ftp ile birlikte hosting kullanımı internet siteleri için olmazsa olma..

31/05/2021

Mail Server Nedir, Nasıl Çalışır?

 Dünyanın herhangi bir yerinden bir tıkla dünyanın herhangi başka bir noktasına kısa sürede mail gönderebilmemizi sağlayan sisteme mail server denilmektedir. Mail Server Nedir? Mail Server diğer adıyla e-posta sunucusu, gönderilen e-ma..

27/05/2021

Inode Limiti Nedir?

 Günümüz şartlarında gelişen teknoloji, değişen dünya ile birlikte bireysel ve kurumsal internet sitelerinin açılması hızlanmıştır. Kimisi şahsına ait bir blog sitesi kurarken kimisi sattığı bir ürünü pazarlayacak bir alışveriş sitesi kurmaktadı..

23/05/2021

DirectAdmin Nedir?

 Kanadalı olan jbmc yazılım geliştiricilerinden basit olan işlevleri yerine getiren ve oldukça kendini popüler hale bırakan directadmin adındaki birtakım kontrol panelidir. Destekleyici işletim sistemi içerisindeki linux ve gnu freebsd gibi geni..

28/04/2021

CyberPanel Nedir?

 Kontrol paneli ile birçok teknik becerilere sahip olarak yoğunlaşan sunucuların basit ara yüzleri ile kolay bir şekilde evrilerek yönetilen bir süreçtir. Kontrol panelinde aynı özelliklere sahip olan ve uzun zaman piyasada popüler panel olan çö..

05/03/2021

Softaculous Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

 Softaculous, Crenw sunucularında da bulunan cPanel ve DirectAdmin için otomatik bir yükleyicidir. Diğer otomatik yükleyicilerin aksine, softaculous eklentisi oldukça hızlıdır. Kullanışlı ve anlaşılır tasarımı ile tüm komut dosyalarını tek bir a..

15/02/2021

Webmail Nedir?

 Webmail, kişiler internete bağlandıklarında, herhangi bir web tarayıcısı üzerinden erişilebilen bir e-posta altyapısıdır. Tüm bilinen e-postalar, takvim hizmetleri ve kişiler, e-posta servis sağlayıcısının çevrimiçi sunucularında barındırı..

31/01/2021
Yukarı