Crenw Blog

CloudLinux Nedir?

 CloudLinux; daha çok birden fazla kullanıcı hesabının  bulunduğu sunucularda performans ve kaynak yönetimini sağlamak amaçlı bir işletim sistemidir. CentOS, OS gibi işletim sistemleri üzerine basitçe uygulanabilen cloudlinux 2009..

03/01/2021

Plesk Nedir?

 Her web sitesinin, ziyaretçilerin siteye erişebilmesi için  ihtiyacı vardır. Ancak bir web sunucusuna doğrudan erişim, çok az web sitesi sahibinin sahip olduğu bir beceri düzeyi gerektirir. Peki, web sitesi sunucularıyla çalışma konusunda ..

18/12/2020

LiteSpeed Nedir?

 Litespeed, web yayın sunucuları için geliştirilmiş bir web sunucusu yazılımıdır. Bu yazılım apache'nin yerini alacak şekilde geliştirilmiştir. Şu anda en çok tercih edilen programlardan biridir. Nginx'deki lider konumunu yakında ka..

05/11/2020

WHM Nedir?

 Whm, "Web Host Manager" anlamına gelir ve "Web Ana Bilgisayar Yöneticisi" olarak kabul edilebilir. Tüm sunucu kontrollerini yönetebileceğiniz çoklu cPanel tabanlı kontrol panelleri ile sitelerinizi yönetmenizi sağlayan kapsamlı bir kontrol p..

01/11/2020

cPanel Nedir?

 Sistemin özelliklerini ve cPanel'in nasıl kullanılacağını açıklamak için "yönetim panelinin" ne olduğunu bilmeniz gerekir. Her web sitesinde barındırma, web sitenizi korumanın ana bileşenidir. Bazı şekillerde buna "web sitesinin kalbi" ..

30/10/2020

Reseller Hosting Hakkında Bilgiler

 İnternet dünyasındaki birçok terim gibi, reseller hosting de İngilizce "reseller" kelimesinin anlamı olan yeniden satış olarak dilimize çevrilmiştir. Ancak Türkçede kelimenin tam anlamını açıklığa kavuşturmamız gerekirse "bayi" kelimesini kul..

28/10/2020

Web Hosting Ve Reseller Hosting Nedir?

 Sunucu, kusursuz çalışan fiziksel bir bilgisayardır, bu nedenle sitenize göz atmak isteyen herkes tarafından her zaman görülebilir. Barındırma sağlayıcınız, sunucunun bakımı ve işletilmesinden, kötü niyetli saldırılardan korunmasından ve içe..

22/10/2020
Yukarı