Crenw Blog

e-SIM Nedir?

Son birkaç yıldır gittikçe yaygınlaşmaya başlayan e-SIM kullanımı Apple’ın ürünlerinde ilk olarak kullanılmaya başlanan e-SIM cihaz üreticilerine ve şebekelere çeşitli avantajlar sunmaktadır. Diğer bir yandan yapılan son geliştirmeler ile kullan..

07/12/2022

Arduino Nedir ve Ne İşe Yarar?

Donanım ile ilgisi bulunan herkes Arduino projesi ve etkisini duymuştur ancak bu konuda bilgi sahibi olan ve neler yapılabileceğini bilen kişi sayısı az olmaktadır. Arduino Nedir?Elektronik projeleri oluşturmak için kullanılan açık kaynaklı bir ..

17/09/2022

Robotik Kodlama Nedir ve Nasıl Öğrenilir?

Robotik kodlamayı günümüzde her yerde görmekteyiz. Günlük olarak kullandığımız elektronik aletleri düşündüğünüzde kodlamanın aslında hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini fark edebilirsiniz. Telefon, mikrodalga araçlar ve TV gibi araçl..

04/09/2022

KVM Nedir ve Neden Kullanılır?

İnsanların başa çıkamayacağı kadar büyük verilerin toplanmasında ve işlenmesinde bilgisayarların önemi çok büyük olmaktadır. Bu sayede hem endüstrilerde insanlara duyulan ihtiyaç azalmakta hem de işlemler çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmekt..

19/06/2022

Load Balancing Nedir ve Nasıl Çalışır?

Türkçeye yük dengeleme olarak çevrilen load balancing, oluşan ağ trafiğinin sunucular arasında paylaştırılmasını sağlayan bir işlem olmaktadır. Bu işlem sayesinde uygulamaların, sitelerin ve diğer hizmetlerin performansı ve güvenliği artmaktadır.&nbs..

31/05/2022

Metaverse Nedir?

Facebook’un ismini değiştirmesiyle birlikte daha fazla gündeme gelen metaverse, teknoloji firmalarının daha fazla büyümek için geleceği gördükleri bir alan olmaktadır. Peki gelecek için bu kadar önemli olarak görülen metaverse nedir?Metaverse Nedir?M..

02/05/2022

Yapay Zeka Nedir?

Yapay zekayı tanımlamak için birçok farklı görüş bulunmaktadır. Ancak her bir açıklamanın ortak noktası insan zihninin karar verme ve problem çözme yeteneklerinin makineler tarafından da gerçekleştirilebilmesini sağlamaktır.Yapay zekanın doğuşu ise 1..

09/03/2022

Localhost Nedir? Nasıl Çalışır ve Nasıl Kullanılır?

Birçok kişi tarafından bilinmemesine rağmen web siteleri çevrimdışı özelleştirilebilmektedir. Bunun yanında ağ hızlarını kontrol etmek ve erişim engeli için de kullanılabilen localhost ile ayrıntıya bilgiye bu içerikten ulaşabilirsiniz.Localhost Nedi..

16/02/2022

NFC Teknolojisi Nedir?

 NFC teknolojisi, verilerin temassız bir alışverişte aktarılmasını sağlayan bir teknolojidir. NFC kısaltması yakın alan İletişimi anlamına gelir; bu, bu tür veri iletiminin yalnızca birkaç santimetrelik bir mesafede gerçekleşebileceği anlamına g..

04/11/2021

VMware Nedir, Ne İşe Yarar?

 Basitçe söylemek gerekirse, VMware sanallaştırma yazılımı geliştirmektedir. Sanallaştırma yazılımı, tek bir bilgisayarın donanım öğelerinin (işlemciler, bellek, depolama ve daha fazlası) yaygın olarak sanal makineler olarak adlandırılan birden ..

22/10/2021
Yukarı