Crenw Blog

W3C Nedir, Standartları Nelerdir?

1994 yılında Massachusetts Teknoloji Endüstrisi MIT ve CERN bünyesinde kurulmuştur. MTE’nin kurucusu ise İngiliz kökenli mühendis ve bilgisayar bilimleri olan Timothy John Berners Lee olmaktadır. Timothy John Berners Lee HTML işaret dilini geliştiren..

20/11/2022

PHP 8 İle Gelen Özellikler

3 Eylül’de test için duyurulan PHP 8 ile ilgili yenilikleri deneyebilir ve diğer testleri yapabilirsiniz. Bunun yanında eklenen yeni özelliklere hızlıca göz atmak isterseniz PHP'nin kendi web sitesi üzerinden de bakabilirsiniz. str_contains..

27/08/2022

API Nedir ve Ne İşe Yarar?

Eğer bir yazılımcı değilseniz muhtemelen API terimini hiç duymanız ancak bir şekilde internet ile bağlantılı bir uygulama kullanıyorsanız bunu API sayesinde gerçekleştirebildiğinizi bilmelisiniz. API konusuna hakim olunmasa bile hayatımızda olduğu iç..

11/08/2022

AJAX Nedir ve Nasıl Çalışır?

İlk olarak 2005 senesinde Jesse James Garrett tarafından geliştirilen ajax Asynchronous JavaScript ve XML kelimelerinin baş harflerinden meydana gelmektedir. Dil ya da kütüphane olmayan Ajax ile kod yazılmamaktadır. Ancak JavaScript ve XML dilleri il..

24/01/2022

JSON Nedir?

 JSON, insan tarafından okunabilir metin biçiminde verilerin yapılandırılmış kodlanması için basit bir standart sağlar. Bu, otomatikleştirilmiş ileri işleme için avantajlar sunar, ancak aynı zamanda manuel inceleme ve revizyon için daha erişileb..

11/11/2021

Web Yazılımları Ve Node.js Nedir?

 HTML işaretleme dili web sitelerin ana yapısını oluşturmaktadır. Web yazılımları ise HTML diline bazı özellikler kazandırmak amacıyla kullanılmaktadır. Web yazılımları kullanan web siteleri, kişilerin site düzenlemelerine gerek kalmad..

01/10/2021

Java Nedir ve Neler Yapılabilir?

 Günlük hayatta pek çok insan bilgisayar kullanmaktadır. Hatta bilgisayarlar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Bireyler bilgisayar kullanırken aslında yazılım programlarını kullanmaktadırlar. Bir bilgisayar sistemine ko..

15/09/2021

Jquery Hakkında Merak Edilenler

 Javascript, web sitelerinde yer alan html ile css tekniklerinde uygulanamayan bölümlerde yazılım sağlayıcılar tarafından kullanıcı olan kişilere iyi bir deneyim yaratmak amacıyla yardımcı dil olarak kullanılmaktadır.  John Resig ..

20/08/2021

Freelancer İçin Web Tasarımı Neden Önemlidir?

 Çağımız teknoloji çağıdır ve teknoloji insan hayatının önemli bir kısmını kapsamaktadır. Hatta günümüzde birçok insan teknolojinin bize sağladığı yararlardan ekonomik fayda sağlamaktadır. İnternet tabanlı iş sahalarında daha da çok insana ulaşm..

30/07/2021

UX Ve UI Tasarım Nedir Ve Nasıl Yapılır?

 İnternet üzerinde milyonlarca hatta milyarlarca site vardır. Bunların ortak özellikleri vardır. Hepsinde butonlar, linkler, fontlar, ikonlar ve bir sürü şey bulmak mümkündür. İşte bütün bu özelliklerin hepsine ara yüz denir ve bütün b..

05/06/2021
Yukarı